-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Internationale oefening Frisian Flag weer afgelopen [foto's]

LEEUWARDEN - De afgelopen twee weken stond de vliegbasis Leeuwarden centraal voor een Europese samenwerking. Vliegtuigen uit onder andere Zweden, Polen, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk kwamen bijeen om gezamenlijke oefeningen te houden. Ook Nederland deed hier aan mee. De landen trainden twee keer per dag onder andere luchtverdediging en luchtsteun taken.  

Buitenlandse missies zoals die in Libië en Afghanistan laten zien hoe belangrijk dergelijke oefeningen zijn. De internationale samenwerking is van groot belang tussen de Europese landen en grootmachten zoals de Verenigde Staten. De Franse Mirage F1CRs zijn extra speciaal. Dit jaar zullen de laatste paar machines uit de luchtvloot worden gehaald. De toestellen worden vervangen door de Mirage 2000s en Rafales. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de E-3 AWACS die een ondersteunende rol speelt. Dit vliegtuig is gestationeerd in het Duitse Geilenkirchen.

Alle vliegtuigen vertrekken in de loop van de dag weer terug naar de vliegvelden in eigen land.

Dit jaar deden de volgende vliegtuigen mee:

- Franse Mirage 2000

- Franse Mirage F1CR

- Zweedse JAS-39 Gripens

- Duitse EuroFighter 2000s

- Belgische F-16s

- Poolse F16s

Foto's zijn (C) Sieds. Voor meer foto's, ga naar Frisian-Airpower.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy