-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Cathay Pacific met grotere 747-8 Freighter naar Schiphol [foto's]

SCHIPHOL - Cathay Pacific Cargo heeft donderdag voor het eerst de Boeing 747-8F ingezet op een vlucht naar Schiphol. Het ging om de route Hongkong-Dubai-Frankfurt-Amsterdam-Hongkong. De planning is dat de Boeing 747-8F van Cathay Pacific Cargo een regelmatige verschijning wordt op Schiphol. De B-LJA met ‘Hong Kong Trader’- logo werd donderdagochtend door de brandweer verwelkomd met een traditioneel watersaluut. Het line maintenance wordt verzorgd door Direct Maintenance.

Cathay heeft de grootste Boeing 747-8 vloot wereldwijd. De maatschappij heeft nu acht stuks in operatie, met nog vijf op bestelling voor levering gedurende 2013. Eind dit jaar beschikt Cathay Pacific Cargo daarmee over dertien 747-8’s.

Het vrachtvliegtuig heeft een lengte van 76,3 meter en is hiermee 5,6 meter langer dan een 747-400 Freighter. Deze verlenging betekent dat er twee extra palletplaatsen voor vracht beschikbaar zijn. De toestellen vervangen bij Cathay Pacific bestaande Boeing 747-400F/BCF's.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Foto: Niels Hager

Boeing 747-8 Freighter Cathay Pacific Cargo (C) Niels Hager

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy