-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Productie Lockheed F-22 raptor nadert einde

De laatste F-22 Raptor heeft gisteren (donderdag 15-03) de eerste vlucht gemaakt. Het toestel, gebouwd door Lockheed Martin in de Verenigde Staten, is een supersonisch jachtvliegtuig dat gebruik maakt van STEALTH-technologie. Deze technologie maakt het mogelijk dat het vliegtuig nauwelijks wordt opgemerkt door radar systemen, en op deze manier onzichtbaar in vijandelijk gebied kan doordringen. Alle medewerkers van het programma stonden bij de fabriek om dit vliegtuig voor de laatste keer op te zien stijgen vanuit de fabriek.

De Raptor vervoert net als de Joint Strike Fighter haar wapens binnenboord. Met een topsnelheid van Mach 2.2 kan het vliegtuig binnen een korte periode een groot gebied verkennen en aanvallen. Op 2 mei zal het allerlaatste toestel worden afgeleverd aan de enige klant, de Amerikaanse Luchtmacht (USAF). Momenteel is de fabrikant nog vijf machines aan het testen.

Sinds de introductie in januari 2006 zijn meerdere batches afgeleverd. Een totaal van 187 vliegtuigen kan worden ingezet vanaf meerdere vliegvelden verspreid door het hele land.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy