-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Lufthansa past take-off procedure aan

FRANKFURT - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa past per 1 juni haar take-off procedure aan voor alle vluchten, vertrekkend uit het buitenland. Nadat een vliegtuig in de lucht is, blijft men gas geven tot 1500 feet (ca. 450 meter). Om tegemoet te komen aan lagere uitstoten van schadelijke gassen, wordt deze hoogte teruggebracht naar 1000 feet (ca. 300 meter). Vanaf deze hoogte wordt het vermogen teruggebracht naar de zogenoemde climb thrust welke voor minder vermogen zorgt.

Deze procedure is al van kracht op Frankfurt Airport en heeft bewezen, het aantal CO2 gassen terug te brengen. Bovendien scheelt het aanzienlijk in het brandstofverbruik wat op jaarbasis enkele miljoenen dollars kan schelen. Vanaf 1 juli zal in Duitsland ook een proef worden gehouden op andere luchthavens. Naast een reductie in brandstofverbruik en CO2 gassen, zal ook de omgeving van luchthavens minder hinder ondervinden.

Doordat op een lagere hoogte het vermogen wordt teruggeschroeft, kunnen vliegers ook de flaps eerder terugklappen. Deze zijn nodig om het vliegtuig de benodigde hoeveelheid lift te geven op lagere snelheden. Echter veroorzaken deze ook een hoeveelheid drag, ofwel weerstand. Verwacht wordt, dat op jaarbasis 6000 ton brandstof kan worden bespaard. Dit zorgt voor een vermindering van ongeveer 18.000 ton CO2 gas. 

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy