-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

JAT Airways krijgt langverwachte Airbus

BELGRADO - De Servische luchtvaartmaatschappij JAT Airways (JU), ontvangt dit jaar twee Airbus A319s. De vliegtuigen zijn afkomstig van de Sloveense luchtvaartmaatschappij Adria Airways, die de nieuwe vliegtuig inruilt voor oudere toestellen en hiermee geld wil besparen op leasekosten. De Servische luchtvaartmaatschappij vliegt met acht Boeing 737s en ATRs welke al bijna 20 jaar oud zijn. JAT Airways bestelde in 1998 al vier Airbus A320s maar deze order is nog niet goedgekeurd. De Airbussen zullen worden gebruikt om de vloot uit te breiden voor het zomerseizoen. Wat daarna gebeurt, is nog niet bekend.

Verwacht wordt, dat Etihad Airways komende tijd een besluit neemt over een investering in de airline. Als het besluit wordt genomen, is de kans groot dat de airline snel een aantal A320s en kleinere A319s krijgt om de vloot te moderniseren.

JAT Airways vliegt vanuit Belgrado naar een groot aantal Europese steden, waaronder Brussel en Amsterdam. In Amsterdam kan worden overgestapt op het netwerk van onder andere KLM en Air France.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy