-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Boeing start met eindassemblage Boeing 787-9

EVERETT - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing is eind mei gestart met de eindassemblage van de Boeing 787-9. De Boeing 787-9 is de verlengde versie van de Boeing 787 Dreamliner. Deze versie is door verschillende luchtvaartmaatschappij besteld, waaronder KLM/Air France. Boeing heeft voor de eindassemblage een aparte tijdelijke locatie ingericht waar alle onderdelen worden gemonteerd.

De Boeing 787-9 is met een lengte van 63 meter, zes meter langer als de Boeing 787-8 Dreamliner. Doordat de nieuwe versie zes meter langer is, is het aantal zitplaatsen met 40 toegenomen. Bovendien is het vliegbereik met 550 kilometer toegenomen tot maximaal 15.200 kilometer. De verdere eigenschappen zijn nagenoeg identiek. Boeing verwacht dat de eerste vlucht met de Boeing 787-9 in de tweede helft van dit jaar gaat plaats vinden. De eerste luchtvaartmaatschappij die de nieuwe Boeing 787-9 in ontvangst gaat nemen is Air New Zealand, dit zal beging 2014 zijn.
Boeing 787-9 (c)Boeing

(C) Boeing

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy