-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Brussel hamert op sneller Europees luchtruim

Brussel vindt dat vliegtuigen bij vluchten in Europa sneller hun bestemming moeten kunnen bereiken. Door in te grijpen in de manier waarop de vliegtuigen door het luchtruim worden geloodst, kunnen ook verstoppingen op de luchthavens worden vermeden. "We moeten spijkers met koppen slaan namens de passagiers en de luchtvaartmaatschappijen'', stelde Europees Commissaris Siim Kallas dinsdag in het Europees Parlement in Straatsburg.

Hij presenteerde nieuwe plannen bij het hardnekkige streven van Brussel naar een doelmatiger Europees luchtruim. Kallas benadrukte de noodzaak van internationale samenwerking om tot een gemeenschappelijk luchtruim te komen.

Nog steeds wordt het luchtruim gecontroleerd door nationale verkeersleiders. Die versnippering brengt extra kosten van bijna 5 miljard euro per jaar met zich mee, zo berekende Brussel. Vliegtuigen moeten gemiddeld 42 kilometer per vlucht omvliegen. Aan de huidige lappendeken moet een einde komen door regionale blokken te vormen.Maar ook op andere manieren kan de controle efficiënter, vindt Kallas.

De lidstaten maken echter nog geen vaart bij de hervormingen. De commissaris dreigde dan ook opnieuw met juridische stappen. Nederland is al jaren bezig het blok Centraal Europa op te zetten met België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland.

Bron: AFN

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy