-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Nederland kiest definitief voor de Joint Strike Fighter

Minister Hennis van Defensie kiest definitief voor de aankoop van JSF-toestellen. Dat staat in de toekomstvisie op de krijgsmacht van Hennis. Dat bevestigen bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws. De kosten van het project bedragen ruim vier miljard euro. Hoeveel JSF-toestellen worden gekocht, is afhankelijk van de prijs per toestel. Het kabinet wil niet meer uitgeven dan het gereserveerde bedrag van ruim vier miljard euro. Daar worden twee squadrons van gekocht; een in Volkel, een in Leeuwarden. Een squadron is een eenheid van de luchtmacht met een aantal vliegtuigen.

In een speciale commissie van het kabinet is de afgelopen weken overeenstemming bereikt. In die speciale commissie zitten onder andere de ministers van Defensie, Financiën, Economische Zaken en Buitenlandse Zaken. Morgen wordt er in de ministerraad over de conclusies van die speciale commissie gesproken.

Wanneer de beslissing officieel bekend wordt gemaakt, is nog onduidelijk. De aankoop van JSF ligt zeer gevoelig bij coalitiepartij PvdA, omdat de komende weken ook wordt gesproken over extra bezuinigingen. In oktober vorig jaar berekende de Algemene Rekenkamer dat stoppen duurder is dan doorgaan met de JSF.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy