-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Icelandair voorziet 737 MAXs van WheelTug

REYKJAVIK - Icelandair en WheelTug uit Gibraltar hebben een contract getekend dat moet leiden tot de levering van zestien elektromotoren voor de nieuwswielen van evenzoveel door de Ijslandse luchtvaartmaatschappij bestelde Boeings van het type 737 MAX 8 en MAX 9 als deze vanaf 2018 worden geleverd. Na montage van deze motoren in het neuswiel, kunnen de vliegtuigen zelfstandig naar en van de gate en opstelplaatsen taxiën zonder dat hiervoor de hoofdmotoren hoeven te draaien.

WheelTug werkt sinds 2005 aan dit concept en liet in december 2010 op de luchthaven van Praag al zien dat een met een WheelTug uitgeruste 737 van het Tsjechische Travel Service van z’n plaats kon komen onder winterse omstandigheden op een met sneeuw en ijs bedekt platform. In juni 2012 voerde WheelTug opnieuw proeven uit met een Boeing 737-700, ditmaal van de Duitse luchtvaartmaatschappij Germania. Recent bestelde ook airberlin dit milieuvriendelijke taxialternatief.

Bron: Piloot en vliegtuig

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy