-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Rook uit Boeing 737 van Corendon op Eindhoven Airport

EINDHOVEN - Passagiers zijn dinsdagmiddag op Eindhoven Airport uit een Boeing 737 van Corendon Airlines gehaald nadat er rook uit de auxiliary power unit (APU) kwam. Een woordvoerder van de luchthaven heeft dat gemeld. Het vliegtuig stond klaar voor vertrek naar Bodrum in Turkije en de passagiers waren aan het instappen. Er ontstond rook toen de auxiliary power unit in het staartgedeelte van het toestel werd gestart. Daarop hebben de passagiers het vliegtuig verlaten. De brandweer is bij het vliegtuig geweest maar heeft niet hoeven blussen.

Een woordvoerster van Corendon laat aan Luchtvaartnieuws.nl weten dat de situatie volledig onder controle is en dat de rookontwikkeling ophield nadat de APU werd uitgezet. "Door de rookontwikkeling zag het er ernstiger uit dan het was".

Het toestel wordt momenteel geïnspecteerd. Mogelijk werd de rook veroorzaakt door olieverbranding in de APU. De passagiers zullen rond 15.00 uur met een ander toestel alsnog naar Bodrum vliegen, aldus de woordvoerster.

Het vliegtuig kan volgens de woordvoerster later vandaag na de afronding van het nodige papierwerk alsnog weer vliegen.

Bron: Luchtvaartnieuws

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy