-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Brand in Dreamliner Ethiopian Airlines

Heathrow Airport in Londen is vrijdagavond korte tijd afgesloten geweest. Aanleiding was een brand in een toestel van Ethiopian Airlines. Dat meldde de BBC gisteravond. De brand brak om nog onbekende reden uit in een Boeing 787 Dreamliner die geparkeerd stond op een afgelegen plaats op de luchthaven. De hulpdiensten waren snel ter plaatse om het vuur te bestrijden. Op het moment dat de brand uitbrak, waren er geen passagiers aan boord van het toestel. Boeing heeft laten weten dat medewerkers van het bedrijf op Heathrow aanwezig zijn om het incident te onderzoeken.

Het vliegveld werd na het uitbreken van de brand anderhalf uur gesloten voor vertrekkende en aankomende vliegtuigen. In het begin van de avond kon er weer worden gevlogen. Volgens Ethiopian Airlines stond het vliegtuig ruim 8 uur op Heathrow geparkeerd, voordat rook werd ontdekt. De Dreamliner was eerder op de dag geland na een vlucht uit de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba en zou later op vrijdag de retourvlucht maken.

De Britse maatschappij Thomson Airways maakte vrijdag bekend dat een Dreamliner een geplande vlucht naar de Verenigde Staten heeft afgebroken en terugkeerde naar de luchthaven van Manchester. Volgens Thomson ging het om een voorzorgsmaatregel in verband met technische problemen.

De Dreamliner, het jongste paradepaardje van de Amerikaanse vliegtuigbouwer, werd eerder dit jaar drie maanden aan de grond gehouden omdat er problemen waren met de accu's, die oververhit konden raken.

Bron: Nu.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy