-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Airbus A321 met sharklets gecertificeerd

TOULOUSE - Vliegtuigbouwer Airbus heeft vandaag het typecertificaat in ontvangst genomen voor de nieuwste A321. Het toestel, voorzien van zogenaamde sharklets, volgt circa 3 maanden na de certificatie van de kleinere A320. De A321 is de grootste versie uit de succesvolle A320-familie, waarvan ruim 5200 toestellen in operationele dienst zijn. De A321 is met zijn 44 meter lengte, ruim zeven meter langer dan de A320. De certificatie geldt overigens alleen voor de A321 die is voorzien van CFM56 motoren. Airbus verwacht dat de IAE2500 motoren binnen twee maanden ook gecertificeerd zijn.

Binnenkort zal het eerste toestel aan Vietnam Airlines geleverd worden. Ook Finnair, Jetblue en American Airlines zullen voor het einde van dit jaar A321 met sharlets in de vloot hebben. Het prototype zal gaan vliegen voor het Indonesische Lionair. Het andere prototype zal aan de Chinese luchtvaartmaatschappij Sichuan Airlines worden afgeleverd. 

Recent werd ook de A319 met sharklets gecertificeerd.

Foto: Aviationnews

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy