-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Grote Rus helpt Nederlanders uit Kunduz verhuizen

De grootste helikopter ter wereld, de Russische Mi-26, brengt materieel van de Nederlandse politietrainingsmissie van Kunduz naar Mazar-e-Sharif. De militairen van de redeploymenteenheid verhuizen de spullen van Afghanistan naar Nederland nu de missie ten einde is. De transporthelikopter verhuist alles wat niet over de weg kan om bijvoorbeeld veiligheidsredenen. De helikopter met een hefvermogen van ruim 20 ton vloog inmiddels 3 keer van het Noord-Afghaanse Kunduz naar het westelijker gelegen Mazar-e-Sharif. Laatstgenoemde plaats beschikt over een vliegveld vanwaar het materieel verder wordt getransporteerd richting Nederland.

Einde missie

Op 1 juli eindigde de politietrainingsmissie. De eerste 100 militairen kwamen vorige week weer thuis. De laatste militairen, verantwoordelijk voor de redeployment, vertrekken voor 1 november.

Mi-26

De Mi-26 is een zware Russische transporthelikopter voor zowel civiel als militair gebruik. In dit geval betreft het een gehuurd, civiel toestel. Het is de zwaarste en sterkste helikopter ter wereld die sinds 1980 in serie wordt gebouwd. Het toestel heeft een lengte van 40 meter, een breedte van 8 meter en rotorbladen van 16 meter. Van de Mi-26 zijn in verschillende uitvoeringen 300 stuks vervaardigd.

Bron: Ministerie van Defensie

Bekijk videofragment

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy