-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Nieuwe luchtvaartmaatschappij in Hongarije van start

BUDAPEST - Na het wegvallen van Malev in 2012 heeft Hongarije slechts één luchtvaartmaatschappij: Wizz Air. Deze prijsvechter heeft de afgelopen jaren een flinke groei meegemaakt en voegt wekelijks nieuwe bestemmingen toe aan het routenetwerk. Echter is er een nieuwe luchtvaartmaatschappij op komst. Sólyom Hungarian Airways wil vanaf 18 augustus gaan vliegen met een zestal Boeing 737-500s. Het hoopt de benodigde certificaten vóór 15 augustus gereed te hebben. Sólyom Hungarian Airways zegt in een persconferentie dat het in eerste instantie chartervluchten gaat uitvoeren voordat het overgaat op lijnvluchten.

De nieuwe airline heeft 31 bestemmingen in de planning staan waaronder zes belangrijke Europese steden. Welke steden dit zijn, heeft de maatschappij niet bekend gemaakt. Aan het einde van het jaar hoopt Sólyom ook twee regionale vliegtuigen in de vloot te hebben, waarna de vloot geleidelijk zal toenemen tot 20 vliegtuigen in 2016. Ook gaf Sólyom aan, een longhaul netwerk op te willen gaan starten met tien Airbus A330s of A340s. Deze plannen moeten in 2014 zijn verwezenlijkt.

De luchtvaartmaatschappij heeft inmiddels ook een website waarop een foto staat van een Boeing 737-500 in het geplande kleurenschema.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy