-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Fokker vloot Austrian Airlines vanaf 2018 vervangen

WENEN - De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines is begonnen met het uitfaseren van haar Fokker vloot. De vloot bestaat uit vijftien Fokker 100s en negen Fokker 70s. Een van de Fokker 70s staat sinds drie weken aan de grond. Desondanks heeft Austrian Arrows aangekondigd, grondig in de vloot te gaan investeren. De komende jaren wordt ruim €500 miljoen geïnvesteerd om de vloot te moderniseren. Binnenkort zullen nog twee Fokkers worden uitgefaseerd en worden vervangen door Airbus A320s.

Austrian Airlines heeft ook aangegeven niet alle Fokkers te willen vervangen door Airbus A319s of A320s. Er wordt gekeken naar een tussenoplossing. Swiss International, dat net als Austrian Airlines ook binnen de Lufthansa groep valt, heeft als tussenoplossing gekozen voor de Bombardier CSeries. Austrian Airlines zal een keuze maken tussen Bombardier CSeries, de Embraer 190s en extra A319s. Volgens de maatschappij zal volgend jaar een keuze worden gemaakt en zal in 2018 de laatste Fokker de vloot hebben verlaten.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy