-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Avondvliegen Defensie Helicopter Commando weer begonnen

Helikopterbemanningen van het Defensie Helikopter Commando (DHC) beginnen vanavond met trainen bij duisternis. Dat gebeurt vooral bij Vliegbasis Gilze-Rijen, het Militair Luchtvaartterrein Deelen en soms elders. Het personeel traint een eventuele inzet waar ook ter wereld, evenals het uitvoeren van taken bij duisternis. In het najaar en in de winter wordt het vroeger donker. Trainen levert in deze periode het meeste resultaat op. Het avondvliegen gebeurt daarom voornamelijk in het najaar. Daarbij wordt gewerkt met speciale nachtzichtapparatuur. Vliegers zien door deze helderheidversterkers alles in groentinten en het zicht is beperkt. Het vergt vaardigheid om er veilig mee te opereren. Het avondvliegen gebeurt in principe tot uiterlijk 23.00 uur op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Brand

Helikopters en bemanningen zijn niet alleen overal ter wereld inzetbaar, maar staan ook dag en nacht paraat voor medische evacuaties in Nederland. Tevens is het mogelijk dat de toestellen de civiele brandweer te hulp schieten bij het blussen van bijvoorbeeld een (natuur)brand.

Antipiraterij

Helikopters leveren belangrijke bijdragen tijdens civiele en militaire missies. Momenteel ondersteunen ze operaties vanaf marineschepen. Zo vliegt een Cougar vanaf Zr. Ms. Johan de Witt tijdens de antipiraterijmissie Atalanta in wateren rond Somalië. In het Caribisch gebied staat een NH90 aan boord van Zr. Ms. Amsterdam. Deze wordt gebruikt bij counterdrugsoperaties.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy