-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Fusie US Airways en American stap dichterbij

De Amerikaanse luchtvaartbedrijven American Airlines en US Airways hebben een slag gewonnen in hun strijd met de Amerikaanse autoriteiten over hun voorgenomen fusie. Donderdag stemde een faillissementsrechtbank in New York in met het fusieplan, dat American Airlines uit zijn faillissement moet redden. Vorige maand gaf het Amerikaanse ministerie van Justitie aan het samengaan van beide bedrijven te willen blokkeren. Volgens de autoriteiten is de fusie, waarmee de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld zou worden gecreëerd, slecht voor de concurrentie in de sector. Daarnaast zouden ook Amerikaanse mededingingswetten worden overtreden.

De instemming van de rechter betekent niet dat het plan daadwerkelijk kan worden uitgevoerd. Daarvoor is nog altijd toestemming van de autoriteiten nodig. Daar wordt momenteel naar toe gewerkt. US Airways en American Airlines willen na de fusie doorgaan als American. American Airlines is momenteel al druk bezig haar luchtvloot van een nieuw uiterlijk en economy, business en first class product te voorzien. Daarnaast nam de maatschappij recentelijk een eerste van 260 nieuwe Airbussen in de vloot op. 

De airline voegt de komende tijd veel extra routes en bestemmingen toe aan het netwerk. De fusie moet de komende maanden volledig afgerond zijn.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy