-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

's Werelds hoogstgelegen luchthaven geopend

Daocheng Yading Airport is sinds gisteren het hoogstgelegen vliegveld ter wereld. De luchthaven bij Tibet is gebouwd op een hoogte van 4411 meter, ruim 100 meter hoger dan het oude vliegveld genaamd Tibet Changdu Bangda Airport. Het vliegveld beschikt over een start- en landingsbaan van maar liefst 4200 meter lang. De lange landingsbaan is nodig om vliegtuigen genoeg ruimte te geven om op te stijgen en te landen. Op hoge hoogte is de lucht veel ijler en hebben vliegtuigen een veel langere start- en landingsbaan nodig. Gisteren landde op de nieuwe luchthaven voor het eerst een vliegtuig, een Airbus A319 van Air China. Aan boord waren 118 passagiers.

De bouw van de luchthaven heeft ruim 1,3 miljard Yuan gekost, ongeveer 160 miljoen Euro. De luchthaven is gesitueerd op zo'n 50 kilometer van Tibet, in de provincie Sichuan, in het zuiden van China. 

De nieuwe luchthaven was nodig om de reistijd te reduceren. Voorheen was er een 2-dagen durende busreis voor nodig om vanuit Tibet naar de hoofdstad van de provincie af te reizen. Met het nieuwe vliegveld, duurt dit slechts een uur met het vliegtuig. Diverse luchtvaartmaatschappijen hebben al interesse getoond om vanaf de nieuwe luchthaven te gaan vliegen. Onder andere de steden Kunming, Beijing, Shanghai en Guangzhou worden binnenkort aangevlogen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy