-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Regels electronica in vliegtuigen volgend jaar versoepeld

De regels rond het gebruik van elektronica in vliegtuigen worden versoepeld. De nieuwe regels gaan waarschijnlijk volgend jaar in. Dat schrijft althans The New York Times op basis van ingewijden. De Amerikaanse federale luchtvaartdienst FAA doet al langer onderzoek naar nieuwe regels. Een panel zal deze week verslag uitbrengen van de bevindingen. Daarna zouden de regels in 2014 kunnen worden versoepeld.

Leden van het panel laten anoniem aan de Amerikaanse krant weten dat het onder nieuwe regels is toegestaan e-books te lezen, podcast te luisteren en video’s te bekijken. Bellen en sms’en zouden nog wel verboden blijven. The New York Times meldt niet of het verbod op elektronica helemaal wordt opgeheven. Eerder werd gemeld dat gadgets tijdens het taxiën, opstijgen en landen ingeschakeld mochten blijven, maar gebruik van deze apparaten tijdens opstijgen en landen niet is toegestaan. Op dit moment mag elektronica alleen gebruikt worden boven een hoogte van 10.000 voet (ruim drie kilometer).

Het versoepelen van de regels duurt langer dan verwacht omdat de FAA universele regels wil voor alle maatschappijen en alle vliegtuigen. In plaats van duizenden apparaten testen, zal de FAA volgens de bronnen aan de maatschappijen vragen te bevestigen dat hun vliegtuigen geen last zullen hebben van storingen.

Mogelijke verstoring van apparatuur is de reden dat het verbod op elektronica in eerste instantie werd ingesteld. Dat tablets, telefoons en andere apparaten ook echt voor problemen zorgen is nooit onomstotelijk bewezen. Bovendien zijn sinds de regels in de jaren 60 werden ingevoerd zowel vliegtuigen als consumentenelektronica sterk verbeterd. Bij het gebruik van mobiele telefoons om te bellen, gelden wel problemen omdat de communicatie tussen piloten en de luchtverkeersleiding kan worden verstoord.

Bron: Nu.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy