-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Frecce Tricolori vanaf 2017 met nieuw type

RIVOLTO - Het Italiaanse demonstratieteam Frecce Tricolori, krijgt vanaf 2017 nieuwe vliegtuigen. De huidige vliegtuigen van het type Aermacchi MB-339 wordt dan vervangen door de M-345 HET (High Efficiency Trainer). Dit maakte de Italiaanse minister van Defensie, Mario Mauro, bekend. De Frecce Tricolori werd opgericht in 1961 en heeft sindsdien met drie verschillende vliegtuigen gevlogen.

In 1961 werd gevlogen met Canadair F-86E straalvliegtuigen binnen drie jaar werden vervangen door de Italiaanse Fiat G-91. Deze toestellen bleven tot 1982 in dienst totdat de huidige MB-339 de oude Fiats kwam aflossen.

Het Italiaanse demoteam kenmerkt zich door haar gekleurde vliegtuigen en rook in de kleuren van de Italiaanse vlag. Het team houdt vijf wereldrecords.

 

De M345HET is een aangepaste versie en biedt plaats aan twee vliegers in tandempositie. Zij bezitten over een HeadUpDisplay (HUD) en de motor levert een vermogen van ruim 1600 kg.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy