-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Comac ARJ-21 wederom vertraagd

BEIJING - Het eerste Chinese straalverkeersvliegtuig, de ARJ-21, heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het toestel zou eigenlijk al in 2007 geleverd worden, maar is meerdere malen vertraagd. Volgens de nieuwste planning wordt het eerste toestel half 2014 afgeleverd. De reden van de vertraging wordt door velen geschat op onervarenheid. Het is de eerste keer dat China een straalverkeersvliegtuig ontwikkeld, bouwd en certificeerd. 

De ARJ-21 werd in 2002 aangekondigd en wordt aangeboden in verschillende versies. De kleinste, de ARJ-21-700 biedt plaats aan 90 passagiers in één klasse. De grotere ARJ-21-900 biedt plaats aan ongeveer 105 passagiers. Comac biedt ook een vrachtversie aan en een passagiersversie met een groter vliegbereik. 

Diverse luchtvaartmaatschappijen (onder andere Xiamen Airlines,  Merpati Airlines en Shandong Airlines) en leasemaatschappijen (onder andere Gecas) hebben ruim 300 ARJ-21s besteld. 

China ontwikkeld ook nog een ander verkeersvliegtuig, de C919, welke moet concurreren met de Airbus A320 en de Boeing 737. De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hebben bij de bekendmaking van het tweede project laten weten hiervoor geen goedkeuring te geven totdat de ARJ-21 is goedgekeurd. Comac heeft momenteel vier prototypes. Deze vloot heeft al ruim 2000 vluchten gemaakt. 

Foto: (C) Weimeng

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy