-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

"Als F16's ons storen met lawaai, mogen wij terugstoren"

"Als Defensie ons een hele avond wil storen met straaljagers over de streek te jagen, die geluiden voortbrengen die niet normaal zijn, dan hebben we het recht terug te storen." Zo reageren de buurtbewoners in Het Belang Van Limburg op de klopjacht die gisteren werd gevoerd op jongeren die F16's verblinden met laserpennen. "Er vlogen er hier zo veel over, dat we ons afvroegen of het oorlog was", klinkt het.

Bij de klopjacht in de nacht van dinsdag op woensdag pakte de politie uiteindelijk een 25-jarige man op. Die was zich echter van geen kwaad bewust. "Straf, ik heb niet eens een F-16 gezien", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Maar ik was de pechvogel die ze konden pakken."

"Ik stond thuis met wat vrienden te praten op straat", zegt hij. "En ja, ik was wat aan het schijnen met die laser. Maar een F-16 heb ik nooit gezien. Ineens was daar wel die politiehelikopter. Daar heb ik dan wel op geschenen. Ik had nooit gedacht dat die dat zou merken. Echt niet." Een paar minuten later stond de straat vol politiewagens.

Op 'belemmering van het luchtverkeer' staan celstraffen tot 20 jaar. "Wat hij deed, was levensgevaarlijk", zeggen legerleiding en federaal parket, die een voorbeeld willen stellen. "Vele tientallen piloten werden al met laserpennen van op de grond gevolgd, afgeleid en verblind."

Bron: HLN.be

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy