-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Norwegian stuurt Dreamliner terug naar Boeing

''Het vliegtuig is simpelweg niet betrouwbaar genoeg. Daar kunnen onze passagiers niet mee leven'', liet een woordvoerder weten. In de tussentijd huurt Norwegian Air een Airbus A340-toestel van HiFly, zodat alle lange-afstandsvluchten gewoon uitgevoerd kunnen worden.

De betreffende Dreamliner moest vrijdag aan de grond blijven in Thailand wegens een kapotte hydraulische pomp. Het toestel wordt dit weekend teruggevlogen naar Stockholm in Zweden, waar Boeing de reparatie uit moet voeren.

Norwegian Air heeft nog maar twee Dreamliners van een geplande vloot van acht, maar het is al de zoveelste keer dat de maatschappij problemen ondervindt met het vliegtuig.

Eerder deze week zei het bedrijf al dat het Boeing op het matje gaat roepen om verhaal te halen over de aanhoudende technische mankementen. Problemen deden zich onder meer voor met de zuurstoftoevoer in de cockpit.

Het nieuwe vliegtuig van Boeing heeft de afgelopen jaren niets dan problemen gekend, zowel voor als na de aflevering.

De bouw werd jarenlang vertraagd en begin dit jaar werden alle Dreamliners voor 4 maanden aan de grond gehouden na een aantal veiligheidsincidenten. In de meeste gevallen was een oververhitte accu de oorzaak. In juli brak door nog onbekende oorzaak brand uit in een op het Londense vliegveld Heathrow geparkeerd toestel.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy