-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Incident A320 Alitalia op Rome (FCO)

ROME - Een Airbus A320 van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia is zondagavond van de landingsbaan gegleden. Het toestel was afkomstig uit Madrid en had te maken met een probleem met het landingsgestel. Na stilstand werden alle passagiers via de glijbanen geevacueerd.

Het toestel had 151 passagiers aan boord. TIjdens het landen kreeg de bemanning te maken met een melding dat een van de deuren van het landingsgestel niet zou zijn geopend. Hierop besloot de bemanning langs de baan te vliegen om te controleren of het landingsgestel geheel was uitgeklapt. Toen bleek dat dit niet het geval was, werd besloten een doorstart te maken en de passagiers voor te bereiden op een noodlanding. De brandweer was al naar de landingsbaan gegaan en blustte de motoren direct na de landing met schuim. Na het incident werd de luchthaven tijdelijk gesloten. De ochtendvlucht van KLM welke om 0700 uur vertrekt, is geannuleerd.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy