-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Vliegtuig maakt noodlanding op snelweg Florida

Een piloot heeft in de Amerikaanse staat Florida een noodlanding moeten maken op een snelweg. De Amerikaan Curtis Boulware besefte dat hij het nabijgelegen Spruce Creek vliegveld niet zou halen toen de motor van zijn klassieke Beechcraft T-34 Mentor ineens uitviel. Hij zag geen andere optie dan het vliegtuig op de snelweg te laten landen.

Op videobeelden is te zien dat Boulware het vliegtuig behendig aan de grond brengt en tijdens de noodlanding geen andere weggebruikers raakt. Even later krijgt de piloot zijn toestel weer aan de praat, waarna de reis wordt vervolgd. Het toestel steeg weer op en landde even later, zonder problemen, op Spruce Creek Airport waar het werd onderzocht. De Amerikaanse luchtvaartorganisatie, de FAA, gaat het incident niet onderzoeken omdat er geen ongeluk heeft plaatsgevonden.

Boulware werd tijdens de vlucht vergezeld door een potentiële koper voor het uit 1956 stammende vliegtuig, schrijft The Mirror. Het is onbekend of de klant het vliegtuig uiteindelijk heeft aangekocht. Tijdens het incident raakte niemand gewond.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy