-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

TAM vanaf 31 maart bij Oneworld

De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij TAM, onderdeel van de LATAM groep, zal per 31 maart 2014 toetreden tot de Oneworld alliantie. Dit heeft Oneworld vandaag bekend gemaakt. De luchtvaartmaatschappij is momenteel nog lid van de Star Alliance, maar partner LAN Airlines zit al bij Oneworld. Nu de twee maatschappijen gaan fuseren, is besloten dat TAM van alliantie wisselt. De LATAM groep is de grootste luchtvaartmaatschappij in Zuid-Amerika. Door de toetreding valt er een groot gat bij de Star Alliance. TAM alleen al vliegt naar ruim 60 bestemmingen in 16 landen. De vloot bestaat uit ongeveer 160 vliegtuigen. Afgelopen jaar werden bijna 40 miljoen passagiers vervoerd.

Ook maakte de alliantie bekend dat US Airways zal toetreden tot Oneworld, in afwachting van de goedkeuring voor de fusie met American Airlines, dat al onderdeel is van Oneworld. Oneworld zag de afgelopen jaren al enkele maatschappij vertrekken. Het bestaat momenteel uit twaalf leden waaronder American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Qantas en Malaysia Airlines. Het totaal aantal bestemmingen dat door alle leden wordt aangevlogen is ongeveer 850.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy