-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dreiging voor luchtverkeer op Sharm-el-Sheikh

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft aanwijzingen voor dreiging van aanslagen op luchtverkeer boven de Egyptische Sinaï-woestijn. Dat bevestigt de AIVD tegen NU.nl naar aanleiding van een bericht van NRC Handelsblad woensdag. ArkeFly meldt dat de AIVD met de luchtvaartmaatschappij over de dreiging heeft gesproken.

Een woordvoerder van het Nationaal Centrum voor Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) laat weten dat het om "generieke dreiging vanaf de grond in het Sinaï-gebied gaat, dat langere tijd zal duren." "Dit geld niet alleen voor Nederlandse vluchten, maar voor al het vliegverkeer in het gebied."

De dreiging komt voornamelijk van milities die passagiersvliegtuigen uit de lucht willen schieten. In de regio heerst al vele jaren onrust door gewapende groeperingen. De militaire machthebbers in het onrustige Egypte hebben daar vooralsnog geen einde aan kunnen maken.

"Vliegtuigmaatschappijen moeten zelf handelen naar deze informatie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om om de woestijn heen te vliegen", verklaart de NCTV-woordvoerder.

Arkefly zou vanaf 27 oktober voor het eerst sinds het uitbreken van de onrust in Egypte weer op Sharm-el-Sheikh vliegen, "maar we wachten eerst verdere informatie van de AIVD en het ministerie van Buitenlandse Zaken af", aldus een woordvoerster. De vliegroute naar de badplaats doorkruist de Sinaï-woestijn.

De luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt de komende twee weken ook niet op de Egyptische badplaats. "We vliegen wel op andere locaties in Egypte, maar na een beoordeling van onze veiligheidsafdeling nog niet naar Sharm-el-Sheik", aldus een woordvoerster van Transavia woensdag.

Transavia baseert het besluit op een risicoanalyse van de veiligheidsorganisatie van de KLM-groep, waar ook Transavia deel van uitmaakt. Wat er in de analyse staat, is niet bekendgemaakt. Transavia heeft twee vluchten, die vrijdag en zaterdag zouden gaan, geannuleerd.

Bron: Nu.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy