-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Langste vlucht ter wereld, niet meer in handen van SIA

SINGAPORE - De Singaporese luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines is vandaag voor de laatste keer uit Singapore vertrokken. Het toestel, een Airbus A340-500 is onderweg naar New York (Newark Airport). Op zich niet zo heel bijzonder. Wat echter wel heel bijzonder is, is dat het de langste commerciële vlucht was. De vlucht, SQ022/SQ021 duurde 19 uur en legde gedurende deze vlucht een afstand af van maar liefst 15.345 kilometer.

Vorige maand, 21 oktober, landde een soortgelijk toestel in de Amerikaanse stad Los Angeles. Ook deze vlucht, SQ038/SQ037, was een van de langste rechtstreekse vluchten in de wereld.

De Airbus A340-500 is een van de weinige vliegtuigen dat uitermate geschikt is voor het uitvoeren van dit soort extreem lange vluchten. Echter, door de alsmaar hoger wordende brandstofprijzen, is een dergelijke vlucht niet meer winstgevend. Zo moeten er twee bemanningen mee, moet er voor de gehele vlucht brandstof, voedsel en water mee en moet nog met veel meer rekening gehouden worden. Singapore Airlines zegt in de toekomst wellicht de vlucht opnieuw op te starten als zuiniger tweemotorige vliegtuigen beschikbaar komen.

Het vliegtuig was voorzien van 100 stoelen. Singapore Airlines had vijf toestellen in haar vloot.

Nu het record niet meer op naam van Singapore Airlines staat, is de Australische airline Qantas recordhouder. Zij voert een rechtstreekse vlucht uit tussen Sydney en Dalls Forth Worth, een vlucht die ruim 15 uur duurt. De afstand die hierbij wordt afgelegd is bijna 2000 kilometer korter, maar telt alsnog ruim 13.500 kilometer.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy