-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Laatste propellervlucht Lufthansa

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa voert komend weekeinde de laatste geplande lijnvlucht met een propellervliegtuig uit. Lufthansa neemt daarmee definitief afscheid van het propellertijdperk, aldus het bedrijf vrijdag. Vanuit München vertrekt zaterdagavond een ATR-72-toestel van de regionale dochtermaatschappij Air Dolomiti naar de Noord-Italiaanse havenstad Triëst.

Met ingang van de komende winterdienstregeling zijn dan uitsluitend nog vliegtuigen met straalmotoren in dienst.

Behalve drie ATR-propellervliegtuigen worden vijf turboprops van het type Bombardier Q400 uit dienst genomen. Na 2001 vlogen nog ruim 50 zuiniger propellervliegtuigen voor de Lufthansavloot. Al sinds de jaren 70 vliegt moederbedrijf Lufthansa zelf uitsluitend met straalvliegtuigen.

Ook KLM, KLM Cityhopper en dochterbedrijf Transavia vliegen niet meer met propellervliegtuigen. KLM Cityhopper haalde in maart 2010 de laatste Fokker 50 uit de vloot. Het Ierse CityJet, dat onderdeel is van Air France-KLM, vliegt nog wel met Fokker 50-propellertoestellen.

Bron: Nu.nl / ANP Nieuws

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy