-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Strenge maatregelen tijdens Nucleaire top

Afgelopen dinsdag 15 oktober hebben BBS en Spotters Platform Schiphol weer om tafel gezeten voor wat betreft het spotten tijdens de Nuclear Security Summit (NSS) bijeenkomst op 24 en 25 maart 2014 in Den Haag. Voor zover nu bekend, zullen er strenge veiligheidsmaatregelen worden genomen. Dit houdt voor ons spotters in dat het zeer moeilijk gaat worden om in de buurt van start- en landingsbanen te komen. De aankomst en het vertrek van gasten zal voornamelijk liggen tussen vrijdag 21 maart en woensdag 27 maart.

Naast dat er wegen afgesloten zullen zijn, is ook sprake van filevorming waardoor het lastig zal zijn de luchthaven te bereiken en al helemaal de favoriete plek om vliegtuigen te spotten.

Tijdens de NSS top zal geen baangebruik worden bekendgemaakt. Het baangebruik is waarschijnlijk wel te beluisteren via de diverse frequenties met behulp van een scanner. Het spotten zou dus moeten gaan gebeuren naar eigen inzicht, hiermee bedoelend het zoeken van plaatsen, iedere spotter weet best wel goede plaatsen te vinden om zijn plaatjes te schieten. Vanuit de organisatie van de NSS wordt nog nader gecommuniceerd over de gevolgen van de top voor de omgeving en de do’s en don’ts.

Dit zal via de landelijke media en internet bekend worden gemaakt.

Bovenstaand bericht is voor ons spotters best teleurstellend te noemen, maar wij gaan er vanuit dat iedere spotter hier op gepaste wijze mee om zal gaan en bovenstaand in acht zal nemen om zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

Bron: Spotters Platform Schiphol

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy