-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Airbus: alsnog Sharklets op reeds gebouwde A320s

TOULOUSE BLAGNAC - Vliegtuigbouwer Airbus heeft installatieprogramma gelanceerd voor toestellen uit de A320-familie. Luchtvaartmaatschappijen kunnen besluiten om brandstofbesparende sharklets te installeren voor reeds afgeleverde vliegtuigen uit de A320-familie. De optie zal beschikbaar zijn vanaf 2015 en levert 4% brandstofbesparing op. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue zal de eerste airline zijn die sharklets laat installeren op haar vliegtuigen.

Ruim 4000 toestellen komen in aanmerking voor sharklets. Het zogenaamde retrofitten zal eerst worden gecertificeerd voor de A320, gevolgd door de A319 en grotere A321. Airbus heeft al bestellingen voor ruim 200 sets sharklets.

Sharklets kunnen niet zomaar worden geïnstalleerd. Zo moet onder andere de vleugelstructuur worden versterkt. Door de vleugeluiteinden te voorzien van sharklets neemt het liftvermogen toe en het geluidsniveau en brandstofverbruik af. Mede hierdoor is het een goede investering voor airlines. Airbus bouwt ook al A320s met sharklets. Deze optie wordt sinds december 2012 aangeboden.

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy