-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Alitalia van plan 2000 banen te schrappen

Topman Gabriele Del Torchio van Alitalia werkt aan een kostenbesparingsplan waardoor ongeveer tweeduizend banen verloren gaan bij de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij. Dat meldt persbureau Bloomberg maandag op gezag van welingelichte bronnen. De aandeelhouders van Alitalia moeten deze week beslissen of zij meedoen aan een aandelenemissie ter waarde van 300 miljoen euro. Grootaandeelhouder Air France-KLM, met een belang van 25 procent, heeft steeds gezegd dat alleen te zullen doen als de schuld wordt gesaneerd en het bedrijf de kosten drastisch verlaagt.

Alitalia zou het aantal banen onder meer willen terugbrengen door mensen te stimuleren vervroegd met pensioen te gaan en door het aantal tijdelijke werknemers te reduceren. Een definitief besluit valt mogelijk woensdag. Dan komt het bestuur van de onderneming bijeen, aldus Bloomberg. In totaal werken er zo'n veertienduizend mensen bij de luchtvaartmaatschappij. Over de eerste drie kwartalen van dit jaar zette het bedrijf een operationeel verlies van 162 miljoen euro in de boeken.

Air France-KLM heeft sinds 2009 in totaal ruim 350 miljoen euro geïnvesteerd in zijn Italiaanse branchegenoot. Via het destijds net fors gesaneerde Alitalia hoopte de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep voet aan de grond te krijgen op de in potentie zeer lucratieve Italiaanse luchtvaartmarkt. Van die investeringssom is het overgrote deel in rook opgegaan. De totale ondernemingswaarde van Alitalia, inclusief schuld, is onlangs vastgesteld op 50 miljoen euro. Air France-KLM heeft de waarde van zijn belang inmiddels tot nul afgewaardeerd, maar acht de samenwerking met Alitalia nog steeds van grote strategische waarde.

Bron: NU.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy