-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Platform Nederlandse Luchtvaart (PNL) stopt na 15 jaar

Vijftien jaar lang heeft Platform Nederlandse Luchtvaart (PNL) zich ingezet om politici, beleidsmakers en journalisten te informeren over luchtvaart. Vanwege onvoldoende financieel draagvlak onder de sponsoren hebben het bestuur en de directie van PNL besloten om de activiteiten van PNL aan het einde van dit jaar te staken. Een aantal luchtvaartliefhebbers, waaronder Benno Baksteen en Jan Cocheret, maakten zich anno 1998 zorgen over de luchtvaartdiscussie in Nederland. Als reactie op de onjuiste berichtgeving over luchtvaart in de media en het luchtvaartbeleid dat hier op volgde, besloten ze Platform Nederlandse Luchtvaart (PNL) op te richten.

PNL ontwikkelde zich tot een onafhankelijk kennisplatform door kennis te delen via fact sheets, de serie ‘Introductie luchtvaart – Van analyse tot beleid’ en door samen met Universiteit Leiden de leerstoel Toegepaste Psychologie van Geluidshinder in te stellen. PNL kreeg zowel het predicaat ‘Kennisinstelling’ als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’.

Beleidsmakers en politici consulteerden PNL regelmatig bij het opstellen van luchtvaartbeleid en –wetgeving. Daarnaast ontmoeten ze elkaar tijdens de ‘luchtvaartlunches’ in Den Haag, waar met spraakmakende sprekers actuele luchtvaartdossiers werden behandeld. Ook speelde PNL een belangrijke rol in het verbinden van kennisinstellingen, de overheid en sector, door jaarlijks een symposium in de RAI te organiseren.

Afgelopen jaren probeerde men onder de naam Platform Duurzame Luchtvaart een actieve bijdrage te leveren aan het accelereren van duurzame innovaties. Na het aantreden van een nieuw stafteam in 2012 werd de balans opgemaakt en de strategie teruggebracht naar de basis van PNL, het deskundig en betrouwbaar informeren van politiek en publiek over het belang van luchtvaart.

Ingehaald door een negatief economisch klimaat kwamen de hervormingen voor PNL te laat. De bestuursleden, directeur en stafleden willen hun dank uitspreken aan alle donateurs en sponsoren die 15 jaar PNL mogelijk hebben gemaakt.

Bron: Platform Nederlandse Luchtvaart

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy