-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Laatste vlucht DC-9 Delta Airlines gepland voor januari

ATLANTA - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines is een van de laatste luchtvaartmaatschappijen die nog commerciëe vluchten uitvoert met een DC-9. Echter, deze brandstofslurpers worden met hoge snelheid uitgefaseerd en vervangen door moderner materiaal. De luchtvaartmaatschappij heeft momenteel nog veertien DC-9-51s in haar vloot.

De laatste vlucht staat gepland voor 5 januari 2014. Hiermee komt het definitieve einde van de DC-9 steeds dichterbij. Op 6 januari zal het toestel richting de woestijn worden gevlogen waar het zal worden ontdaan van de belangrijkste onderdelen.

Slechts een handvol toestellen is dan nog vliegwaardig; het merendeel is in dienst voor de Amerikaanse krijgsmachten. Deze toestellen, ook wel C-9 SkyTrain II genoemd, zijn voorzien van een vrachtluik en vliegen voor de luchtmacht (2), het Marine Corps (2) en de Marine (2). Daarnaast is nog een klein aantal luchtvaartmaatschappijen actief met de DC-9. 

Het Venezolaanse AeroPostal heeft nog een DC-9-51 in haar vloot. African Airways Express vliegt nog met DC-9-32 van uit Nairobi naar Entebbe en Somalie.

Het eveneens Amerikaanse bedrijf Everts Air Cargo vliegt met een vijftal tot vrachtvliegtuig omgebouwde toestellen. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy