-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Zwitser bouwt reusachtige RC A380 na

De Zwitser Peter Michel zou wellicht een goede kandidaat kunnen zijn voor het tv-programma 'Help, mijn man heeft een hobby!'. De liefhebber van afstandsbedienbare vliegtuigjes spendeerde maar liefst vijfduizend uur, verspreid over acht maanden, aan het bouwen van een enorm schaalmodel van een Singapore Airlines Airbus A380. Hij voorzag het vliegtuigje van echte JetCat P120 straalmotoren, waardoor het opstijgen en vliegen er zeer realistisch uitziet. Wel is het jammer dat er vrij weinig ruimte is voor brandstof, waardoor het vliegtuigje slechts iets meer dan acht minuten in de lucht kan blijven. In het videofilmpje hieronder kun je de mini-A380 in actie zien.

Vergeet die lichtgewicht drones, dit is het echte werk! Een 4,8 meter lange RC Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Het gevaarte weegt ruim 70 kilogram en verbruikt met vier, op schaal nagebouwde turbinemotoren, 1,2 liter brandstof per minuut! Is je zoon of dochter megabraaf geweest dit jaar, dan is dit een knap stukje speelgoed voor de feestdagen. Of de buurt daar blij mee zal zijn, is een tweede.

Bron: apparata.nl / gadgetzone.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy