-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Indiaas Ministerie voor Luchtvaart bekijkt vluchten met de A380

NEW DELHI - Het Indiaase ministerie van luchtvaart heeft de DGCA (Directorate General of Civil Aviation) gevraagd om de Airbus A380 toestemming te verlenen om vluchten uit te voeren naar India. Momenteel is 's werelds grootste vliegtuig nog verboden in het Aziatische land. Luchtvaartmaatschappijen Emirates, Lufthansa en Singapore Airlines hebben al lange tijd aangegeven het toestel in te willen zetten naar Mumbai en New Delhi.

Het ministerie zegt de beslissing te heroverwegen als blijkt dat de infrastructuur van de luchthavens het grote vliegtuig kan afhandelen. Ook de concurrentie van buitenlandse maatschappijen met onder andere Jet Airways en Air India zou een standpunt zijn om de A380 niet toe te laten. Momenteel zijn de 747-8 en de 777-300ER de grootste toestellen die naar Indiase luchthavens mogen vliegen. De A380 is besteld door het Indiase Kingfisher Airlines, maar deze maatschappij verkeert in ernstige financiele problemen en de toestellen zullen waarschijnlijk nooit geleverd worden aan deze airline. 

Verwacht wordt, dat binnen een maand een beslissing wordt genomen of de A380 wordt toegelaten. Het toestel biedt plaats aan ongeveer 525 passagiers in drie verschillende klassen. Luchtvaartmaatschappijen claimen dat de inzet van de A380 slots scheelt op Indiase luchthavens. Ook zullen de ticketprijzen aanzienlijk dalen als met grotere vliegtuigen wordt gevlogen. India telt momenteel ruim 1 miljard inwoners, waarvan een kwart uit de middenklasse komt het zich kan veroorloven om te vliegen.

Luchtvaartmaatschappij Emirates probeert al jaren de A380 in te zetten op vluchten naar India. India is een van de belangrijkste afzetmarkten voor de luchtvaartmaatschappij; het vliegt naar tien verschillende steden.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy