-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Ontspannen op reis gaan doe je zo

De vakantie's staan weer voor de deur en de meeste mensen nemen van de gelegenheid gebruik om er lekker tussenuit te vliegen. Maar voor mensen die niet vaak met het vliegtuig reizen, kan alleen aan de gedachte van vliegen erg vermoeiend zijn. Het begint thuis al met de koffer inpakken. Ook moet rekening worden gehouden met internationale regelgeving zoals artikelen die wel en niet mogen worden ingevoerd, wat wel en niet in de handbaggage mag en nog veel meer. Om er voor te zorgen dat iedereen ontspannen op reis kan, hebben we een top vijf samengesteld van tips.

Tip 1

Pak uw koffer ruim van te voren in. Zorg ervoor dat uw reisdocumenten binnen handbereik zijn en kijk op tijd op internet of een visum nodig is voor de bestemming. Heb je een Nederlandse identiteitskaart en weet je niet zeker of je hier wel mee kunt reizen naar een bepaald land? Check dan even het volgende linkje van de Rijksoverheid. Het is ook aan te raden om altijd te controleren hoe lang uw paspoort geldig moet zijn wanneer u begint met reizen. Bij het inpakken van uw koffer kunt u het beste gebruik maken van een lijstje met benodigdheden. Streep per keer af wanneer u iets heeft ingepakt. Op deze manier zie je niks over het hoofd en hoef je je minder zorgen te maken wat je wel en niet hebt ingepakt.

Tip 2

Ga ruim van te voren weg van huis. Reis je met eigen vervoer (lees: auto) plan dan de reis zorgvuldig. Zoek uit of er wegwerkzaamheden plaatsvinden, of de route om naar de parkeergarages te reizen en vergeet niet dat er altijd files kunnen ontstaan, zelfs in de nacht! Voor grotere luchthavens is het daarom handig om van te voren al te reserveren voor een plekje waardoor je meestal al online kunt betalen. Niet geheel onbelangrijk: zoek uit hoe lang het duurt om van de parkeergarage naar de terminal te lopen/reizen. Reist u met het openbaar vervoer en moet u verder dan 3 uur reizen? Probeer eens een hotel in de buurt uit of blijft gezellig bij je familie slapen in de omgeving. Dit reist veel relaxter en het neemt een hoop zorgen weg.

Tip 3

Neemt u vloeistoffen mee? Zoek dan uit welke u wel en niet mee mag nemen. Vloeistoffen met een inhoud van meer dan 100 ml mogen niet als handbagage mee. Dit geldt ook voor grotere verpakkingen die bijna leeg zijn. Check het in of gooi het weg! Pakjes drinken voor de kids krijg je ook niet meer door de security check en vaak zul je horen: "Drink it or throw it". De vloeistoffen moeten in een hersluitbare, doorzichtige plastic tas van één liter passen die je op de meeste luchthavens en drogisterijen geheel gratis kunt verkrijgen. Dit voorkomt veel chaos en oponthoud bij de douane. Het kost veel tijd om discussies aan te gaan met passagiers die perse bepaalde vloeistoffen mee willen nemen. Wilt u medicijnen meenemen? Vraag dan om een doktersverklaring.

Tip 4

Zorg ervoor dat u op tijd bij de incheckbalies bent. Passagiers met een paspoort kunnen in de meeste gevallen gebruik maken van de incheckzuilen. Uiteraard zijn niet alle luchthavens zo modern ingericht en moet nog ouderwets via een balie worden ingecheckt. Echter, wanneer er één of meerdere passagiers zijn die geen paspoort hebben maar een ander legitimatiebewijs, dan kunt u het beste gezamenlijk inchecken bij een full-service check-in balie. Helaas staan hier lange rijen voor dus houdt hier rekening mee.

Tip 5

Bent u ingecheckt en bent u verlost van die zware en onhandige koffer? Neem direct afscheid van de familie en ga door de paspoortcontrole / security check. Hierna zijn namelijk tientallen mogelijkheden om te ontspannen en krijg je waarschijnlijk direct een vakantiegevoel. De familie is dan al lang weer vergeten, waardoor je 110% klaar bent om te relaxen, op weg naar een of andere tropische bestemming. Ook bij een overstap wordt aangeraden zo snel mogelijk door de immigratie en controles te gaan, voordat je gaat shoppen, eten, drinken, relaxen of vliegtuigjes gaat kijken!

Denk er wel om; houd altijd de handbagage bij je en laat deze nergens slingeren. Gebeurt dit wel, dan zal er op z'n minst een mannetje of 10 om heen komen staan om de benodigde veiligheidsmaatregelen te nemen.

 

Alvast een fijne reis!

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy