-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Jumbojet KLM beschadigt 17 auto's op Sint Maarten

SINT MAARTEN - Spotters Paradise, ofwel Sint Maarten Airport genoemd staat bekend om de korte start- en landingsbaan waarbij landende vliegtuigen laag over het strand vliegen en vertrekkende vliegtuigen een gevaarlijke bocht naar rechts moeten nemen. Het Nederlands/Franse eiland (Saint Martin in het Frans) wordt drie keer per week rechtstreeks door de KLM aangedaan met een Boeing 747-400; het grootste toestel dat de luchthaven aandoet. En hoewel de landingen altijd goed gaan, maakte een piloot van de KLM toch een kleine fout door aan het einde van de landingsbaan de verkeerde kant op te draaien en op deze manier zeventien auto's te beschadigen.

Het is voor grote vliegtuigen gebruikelijk om bij de rechterbocht te nemen maar door nog onbekende reden nam de piloot de linker. Auto's van gasten van het nabijgelegen Mary's Boon en Karakter Beach Bar raakten beschadigd. Door de kracht van de motoren werden ramen totaal vernietigd. Ook veroorzaakte het glas grote krassen bij andere auto's.

De politie was snel ter plaatse en legde het incident vast op camera en heeft actie ondernomen. 

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy