-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Air India treedt deze zomer toe tot Star Alliance

NEW DELHI - De nationale luchtvaartmaatschappij van India, Air India, zal mogelijk deze zomer al officieel lid worden van de Star Alliance alliantie. Topman Mark Schwab van de alliantie heeft dit tegenover Aviation Week gemeld. Hij verwacht dat alle formaliteiten rondom de toetreding snel zullen worden afgerond. Air India wordt momenteel "getoetst" om te kijken of het voldoet aan de hoge standaard van de Star Alliance. Ook zal al het grond- en cabinepersoneel worden getraind om te voldoen aan de hogere standaard van de alliantie. Air India heeft de afgelopen jaren moeite gehad om haar financieen op orde te krijgen. Een poging in 2011 om toe te treden werd hierom gestaakt. Eind 2013 werd bekend dat er weer een nieuwe poging werd gedaan om toe te treden, en dit keer met succes.

Air India is de eerste airline uit India dat lid zal worden van een alliantie. Wel wordt verwacht dat Jet Airways zich zal aansluiten bij een alliantie. De nationale luchtvaartmaatschappij vliegt naar ruim 90 bestemmingen met een vloot van meer dan 100 vliegtuigen. India is samen met China een van de snelstgroeiende landen in de wereld.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy