-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Jongen bestuurt vliegtuig na flauwvallen piloot

Een 19-jarige Australiër heeft ruim drie kwartier een tweezitsvliegtuig in de lucht gehouden nadat de piloot flauw was gevallen. Dat vertelt de jongen, Troy Jenkins, zondag tegenover AP. Het Cessna 150-vliegtuig was nog maar tien minuten vertrokken vanuit het plaatsje Forbes in de provincie New South Wales, toen de 61-jarige piloot onwel werd.

De jongen nam vervolgens de besturing over en vloog op een hoogte van 610 meter rondjes rond het vliegveld van Forbes. Daarbij had hij hulp van een andere piloot, die zijn noodoproep hoorde via de radio. De piloot vloog naast de Cessna 150 en gaf Jenkins via de radio advies.

Jenkins had al eerder een vliegtuig bestuurd tijdens een vlucht met een familievriend, vertelt hij. "Het toestel in de lucht houden was het probleem niet. Ik maakte me meer zorgen over de landing.", vertelt de Australiër, die één keer eerder een vliegtuig aan de grond had gezet, onder begeleiding. De Australiër was dan ook opgelucht dat de piloot weer bijkwam voordat hij aan landen toekwam.

Bron: Nu.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy