-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Voorlopig geen grotere variant Superjet

KOMSOMOLSK-ON-AMUR - Vliegtuigbouwer Sukhoi zal de komende jaren nog geen verlengde versie uitbrengen van de tweemotorige SSJ-100. Dit heeft een woordvoerder van het Russische bedrijf tegenover Flightglobal gemeld. De SSJ-100 is een regionaal verkeersvliegtuig dat verouderde vliegtuigen zoals de Tu-134 en TU-154 moet gaan vervangen. De huidige versie, de SSJ-100-95, biedt plaats aan 108 passagiers in &eaucte;én klasse. Een kleinere versie, de SSJ-100-75, wordt eveneens nog niet gebouwd. Wel heeft de fabrikant een versie met een groter vliegbereik (SSJ-100-95LR) op het oog.

Binnen enkele jaren zal een ander, iets groter, Russisch vliegtuig de eerste vlucht maken. Dit toestel, de MC-21, biedt plaats aan maximaal 150 passagiers. Tussen deze vliegtuigen zit een groot gat dat moet worden opgevuld met een grotere versie van de SSJ-100. Momenteel zijn 30 SSJ-100s afgeleverd aan zeven verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy