-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

India keurt vluchten met de A380 goed

NEW DELHI - De Indiaase autoriteiten hebben de Airbus A380 toestemming verleend voor het uitvoeren van commerciele vluchten naar het land. De Airbus A380 is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld en biedt de laagste prijs per stoel maar biedt eveneens een hoog niveau van service en comfort. Door met de superjumbo naar overvolle luchthavens zoals New Delhi, Mumbai en Bangalore te vliegen, neemt het aantal passagiers toe maar blijft het aantal vliegbewegingen gelijk. Enkele maanden terug was het nog maar de vraag of vluchten met Airbus' vlaggenschip zouden worden toegestaan na commentaar van de nationale luchtvaartmaatschappij Air India. Deze maatschappij verklaarde dat de komst van de A380 zou zorgen voor oneerlijke concurrentie. De regering heeft dit afgewezen en ziet vooral de voordelen van de A380.

Hoewel expert enkele jaren geleden nog sceptisch waren, is Londen Heatrow het grote bewijs dat de A380 succesvol is. Londen Heatrow, een van de grootste luchthavens ter wereld, krijgt dagelijks tientallen A380s van verschillende airlines te verwerken. Ook Dubai Airport, de thuisbasis van Emirates dat al 35 machines heeft, kan blijven groeien door met een vliegtuig van dergelijk formaat af te handelen. Emirates en Lufthansa worden genoemd als eerste gebruikers van het toestel naar India.

De A380 kan al worden afgehandeld op de luchthavens van New Delhi, Mumbai, Bangalore, Hyderabad en Chennai; verreweg de grootste luchthavens van het land. Er is geen luchtvaartmaatschappij uit India die met de viermotorige A380 zal gaan vliegen. Enige tijd geleden heeft Airbus een order voor zes stuks geschrapt van haar lijst. De toestellen zouden worden afgenomen door Kingfisher Airlines, dat echter haar vluchten heeft moeten staken na financiele problemen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy