-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lockheed komt opnieuw met civiele versie van de C-130 Hercules

Het Amerikaanse bedrijf Lockheed Martin, de fabrikant van onder andere de F-35 Joint Strike Fighter en de C-130 Hercules, komt met een civiele versie van de militaire C-130J Hercules. Dit maakte Lockheed bekend. De fabrikant zou contact hebben gehad met de Federal Aviation Administration (FAA) die het toestel zal moeten goedkeuren. De Hercules is een uiterst succesvol vrachtvliegtuig welke in 1954 voor de eerste keer vloog. Sinds de intrede zijn diverse varianten ontwikkeld, zoals de verlengde C-130H-30, een bewapende versie en een type dat is voorzien van ski's. In 1964 kwam Lockheed al met een civiele versie, de L-100 waarvan slechts 114 werden geproduceerd. De verbeterde LM-100J gebruikt moderne technieken en een verbeterde motor.

De Hercules is een viermotorig vrachtvliegtuig dat kan opereren vanaf een groot aantal verschillende terreinen, temperaturen en hoogtes. Het toestel heeft een grote laadklep en heeft een vliegbereik van ongeveer 3800 kilometer. Volgens de fabrikant, vragen diverse bedrijven die de L-100 opereren, of er een verbeterde versie op de markt komt? Dit in verband met de leeftijd van de machines. Wereldwijd zijn nog ongeveer 75 civiele Herculessen in gebruik.

De militaire versie is in gebruik bij tientallen krijgsmachten. Ruim 2000 toestellen zijn sinds de jaren '60 geproduceerd. Jaarlijks levert Lockheed Martin ongeveer 30 nieuwe C-130s af. De nieuwe Hercules zal ongeveer $65 miljoen gaan kosten. 

Bron: Reuters

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy