-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Vliegtuig MH370 vloog mogelijk nog vier uur door na laatste contact

Dat meldt de Wall Street Journal donderdagochtend op basis van Amerikaanse onderzoekers en functionarissen van de veiligheidsdiensten. Zij zouden zich zorgen maken over de gegevens die door het vliegtuig, dat al sinds zaterdag vermist wordt, automatisch zijn verzonden gedurende vier uur na de laatste bevestigde positie.

Het is onderdeel van een systeem van Boeing voor het onderhoud en in de gaten houden van de motoren. Uit de data afkomstig van de motoren van het toestel zou de conclusie kunnen worden getrokken dat vlucht MH 370 nog honderden mijlen door zou zijn gevlogen.

Uitgezet

Volgens The Wall Street Journal houden Amerikaanse antiterreurfunctionarissen de mogelijkheid open dat een van de vliegers of iemand anders met opzet de zogeheten transponder heeft uitgezet, waarmee het toestel getraceerd kan worden. Het toestel zou daarna naar een onbekende locatie kunnen zijn gestuurd. Concrete aanwijzingen voor terrorisme hebben de onderzoekers overigens niet, volgens de krant.

Wrakstukken

De Boeing met 239 mensen aan boord is sinds zaterdag spoorloos. In totaal beslaat het zoekgebied inmiddels meer dan 90.000 vierkante kilometer. Dat is de oppervlakte van Hongarije. Woensdag werd bekend gemaakt dat een Chinese satelliet mogelijk een drietal wrakstukken op zee zou hebben waargenomen. Een Vietnamees vliegtuig ging donderdag op zoek naar de brokstukken die te zien zouden zijn op de satellietbeelden, maar vond niets. Eerder waagden ook China en Maleisië een poging.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy