-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Maandagavond opnieuw groot transport MLM Soesterberg

Maandagavond 24 maart maart a.s. rond 22.00 uur vindt er weer een transport plaats. Vier historische vliegtuigen worden vervoerd naar hun nieuwe bestemming: het Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg. De vliegtuigen worden vervoerd vanaf het inmiddels gesloten Militaire Luchtvaart Museum aan de Kampweg in Soesterberg. Dit keer zijn het twee propellervliegtuigen, de P-51K Mustang, de Koolhoven en twee straaljagers: de F-16A Fighting Falcon en de Gloster Meteor. Op Trekker-Oplegger-Combinaties worden de vliegtuigen naar het nieuwe museum gebracht, zo'n 3 kilometer verderop. Hier worden ze tijdelijk in het depot geplaatst om binnenkort een plek te krijgen in het Arsenaal: een presentatieruimte van een enorme afmeting waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen.

Naast het Arsenaal telt het NMM straks diverse themaruimtes waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld. Het uitzonderlijke transport vindt 's-avonds plaats om het overige verkeer niet te hinderen. Nationaal Militair MuseumHet Nationaal Militair Museum (NMM) is een nieuw museum waarin een defensiebreed thematisch verhaal wordt gepresenteerd. De collecties van het Militaire Luchtvaart Museum (voorheen in Soesterberg) en het Legermuseum (voorheen in Delft) worden hier tentoongesteld. Het museum wordt gebouwd door Heijmans op de voormalige vliegbasis in Soesterberg en opent de deuren in oktober 2014. http://www.nmm.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy