-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

'Verkeerde koers geprogrammeerd in vermiste Boeing vlucht MH370'

Het computersysteem van de vermiste vlucht MH 370 is geprogrammeerd voor een verkeerde route. Waarschijnlijk heeft iemand met kennis van zaken tijdens de vlucht het toestel op een verkeerde route gebracht. Dat vertellen anonieme Amerikaanse functionarissen dinsdag tegen The New York Times. In het zogenaamde Flight Management Systeem wordt van tevoren de hele route van het vliegtuig vastgelegd. Volgens de bronnen is de koers van de vlucht in dat systeem veranderd. Ze hebben sterke vermoedens dat dit tijdens de vlucht is gebeurd.

Deze nieuwe informatie versterkt de vermoedens dat het vliegtuig door bemanning of passagier is gekaapt. Ook het uitvallen van het communicatiesysteem wees daar op: dat was opzettelijk gedaan, en geen defect. Volgens China is er geen bewijs dat Chinese passagiers die aan boord betrokken waren bij een mogelijke kaping of terroristische daad betrokken zijn. Dat heeft de Chinese ambassadeur in Maleisië dinsdag gezegd. Huang Huikang vertelde Chinese verslaggevers dat Peking uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar de Chinese passagiers en dat kan worden uitgesloten dat een van hen betrokken is bij de vermissing.

De Boeing was met 239 mensen aan boord onderweg van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar Peking toen het ruim een week geleden van de radar verdween. 153 van de passagiers komen uit China. Intussen heeft Australië het gebied waarin Australische vliegtuigen zoeken naar de vermiste Boeing drastisch verkleind. De zoekacties spitsen zich inmiddels toe op de zee ongeveer 2.800 kilometer ten zuidwesten van de Australische stad Perth. Door de grote afstand tot Australië hebben vliegtuigen maar beperkt de tijd om naar de Boeing te speuren. Het gaat om een gebied dat met 600.000 vierkante kilometer nog altijd ongeveer even groot is als Spanje en Portugal samen.

Toch is het maar een fractie van de in totaal 19 miljoen vierkante kilometer waar het vorige week verdwenen toestel op basis van satellietgegevens zou kunnen zijn.

Bron: Nu.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy