-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

'Onomstotelijk bewijs' voor in zee storten vlucht MH370

Malaysia Airlines heeft onomstotelijk bewijs dat de vermiste vlucht MH 370 in de Indische Oceaan is gestort en dat niemand de ramp heeft overleefd. Dat stelt de luchtvaartmaatschappij in een sms aan de naasten van de passagiers. Zij werden vervolgens in een spoedbijeenkomst ingelicht. "We weten dat er geen woorden zijn die wij of anderen kunnen uitspreken die jullie pijn kunnen verzachten", aldus Malaysia Airlines in een verklaring.

De Maleisische premier Najib Razak stelde maandagmiddag (Nederlandse tijd) na de spoedbijeenkomst met de naasten in een persconferentie dat nooit eerder gebruikte technieken voor data-analyse hebben geleid tot de conclusie dat het vliegtuig in zee is gestort.

Het Britse bedrijf Inmarsat en de 'Air Accident Investigation Branch' (AAIB) leverden de nieuwe data aan de Maleisische autoriteiten. "Gebaseerd op hun nieuwe analyse concludeerden Inmarsat en de AAIB dat MH 370 via de zuidelijke corridor is gevlogen, en dat de laatste locatie van het vliegtuig in het midden van Indische Oceaan was, ten westen van Perth", aldus Razak. "Dat is een afgelegen locatie, ver van mogelijke landingsplaatsen." Razak: "Diep bedroefd moet ik jullie informeren dat uit de nieuwe data is gebleken dat vlucht MH 370 is geëindigd in de zuidelijke Indische Oceaan", aldus Razak. Volgens de premier wordt de conclusie dinsdag in een persconferentie toegelicht. Chinese media stellen dat de families naar Australië worden overgevlogen.

Al zeventien dagen is tevergeefs gezocht naar het vliegtuig van Malaysia Airlines. De zoektocht gaat door, ook nu is vastgesteld dat het in zee is gestort, aldus Malaysia Airlines. Vlucht MH 370 raakte op 8 maart van de radar, onderweg van Kuala Lumpur naar Peking. Dagen later werd geconstateerd dat het vliegtuig, met 239 mensen aan boord, bewust van de geplande route was afgeweken. Meer dan 25 landen werden betrokken bij de zoektocht. Vliegtuigen, boten en internationale radarsystemen werden ingezet om de Boeing 777 te traceren.

Aanvankelijk werd gezocht in de Straat van Malakka, bij Maleisië, maar het zoekgebied is elke dag met honderden vierkante kilometers uitgebreid. Uiteindelijk werd vastgesteld dat het vliegtuig naar alle waarschijnlijkheid in de Indische Oceaan gezocht moet worden, duizenden kilometers ten zuidwesten van de Australische kuststad Perth. Verschillende malen werd aangekondigd dat mogelijke brokstukken vanuit de lucht of op de radar waren gezien, maar steeds bleken de objecten vervolgens niet terug te vinden.

Bron: Nu.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy