-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

World Airways staakt per direct haar vluchten

PEACHTREE CITY - De Amerikaanse vrachtvervoerder World Airways stopt per direct met het vervoeren van vracht. Dit maakte World Airways CEO John Graber op 27 maart bekend. De dochtermaatschappij van World Airways, North American Airlines blijft haar vluchten uitvoeren.

World Airways werd in 1948 opgericht en voerder passagiers en vrachtvluchten uit met de Boeing 747-400 en de MD-11. De belangrijkste klant het Amerikaanse leger. Half november 2013 kondigde World Airways aan te gaan herstructureren en sindsdien was de maatschappij opzoek naar financiële steun om zo te ontkomen aan faillissement. Met het staken van alle vluchten komen 325 werknemers op straat te staan inclusief 109 piloten en 146 flight attendants.

North American Airlines blijft doorgaan met vluchten uitvoeren en World Airways gaat kijken dit bereikt kan worden. North American Airlines werd in 1989 opgericht en voert passagiersvluchten op charterbasis uit met de Boeing 767-300ER. Nu Evergreen International Airlines en World Airways failliet zijn, blijft Atlas Air over als de grootste vrachtvervoerder in de VS.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy