-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

JetBlue bestudeert opties voor transatlantische vluchten

NEW YORK - De prijsvechter JetBlue Airways, is begonnen aan het bestuderen om in de toekomst intercontinentale vluchten uit te voeren. Het volgt hiermee de trend en ideeën van andere prijsvechters, zoals Ryanair. Het Maleisische Air Asia X en het Noorse Norwegian voeren al geruime tijd lange afstandsvluchten uit tegen lage tarieven en deze blijken zeer succesvol te zijn. Ook zorgen ze voor concurrerende tarieven bij traditionele airlines, die gedwongen hun prijzen moeten verlagen om geen groot marktaandeel te verliezen. JetBlue is een van de grootste prijsvechters van de Verenigde Staten en zou naar onder andere Europa en Azië willen vliegen met Airbus A330s. Ook is zij op zoek naar luchtvaartmaatschappijen om mee samen te werken, vooral in de regio van het Midden-Oosten en Afrika.

JetBlue is opgericht in 1999 en voert dagelijks ruim 600 vluchten uit naar 60 steden in de Verenigde Staten en het Caribisch gebied. De keuze voor A330s zou voor de hand liggen gezien de hechte band met vliegtuigbouwer Airbus. De vloot van JetBlue bestaat grotendeels uit A320s en zij nam recentelijk grotere A321s in ontvangst. Voor kortere vluchten heeft het bedrijf bovendien Embraer 190s in de vloot.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy