-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Goede dag voor Oneworld alliantie: US Airways en TAM worden member

PHOENIX/SAO PAULO - Luchtvaartalliantie Star Alliance heeft vandaag twee leden zien vertrekken naar concurrent Oneworld. Het Amerikaanse US Airways, dat American Airlines (tevens al een Oneworld lid) heeft overgenomen trad vandaag officieel toe tot de Oneworld alliantie. Het nieuwe American is 's werelds grootste luchtvaartmaatschappij dat jaarlijks rond de 200 miljoen passagiers zal gaan vervoeren. Het vliegt naar ruim 330 bestemmingen in meer dan 50 landen met 1500 vliegtuigen. Ook het Braziliaanse TAM, dat gaat fuseren met LAN, is overgestapt. Door deze verandering breidt het aantal bestemmingen bij Oneworld aanzienlijk uit, nadat de laatste jaren weinig nieuwe leden werden geintroduceerd.

LAN Airlines en TAM vallen onder het nieuwe moederbedrijf LATAM. Het is de grootste airline van Zuid-Amerika en heeft een gezamenlijke vloot van ruim 340 vliegtuigen.

Binnenkort zullen beide airlines een vliegtuig onthullen dat is voorzien van het speciale Oneworld kleurenschema. Allianties proberen de naam wereldwijd kenbaar te maken door airlines te vragen om tenminste 1% van de vloot te voorzien van een speciaal kleurenschema met de titels.

De Star Alliance zal dit jaar een nieuwe member introduceren: Air India.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy